Omgeving en activiteiten

Of u nu een wandelaar, langlaufer, snowboarder, beginnend of gevorderd skiër of verwoed rodelaar bent. Of als u niet meer zo actief bent maar vanuit uw stoel wilt genieten van de rust en natuur en prachtige uitzichten. Of als u juist heel sportief bent of een familie met kinderen en kleinkinderen die iets te vieren hebben. Of een vrienden of vriendinnengroep? In Chalet Tobo komt u volledig aan uw trekken.

Vroeg in het najaar gaat de Kitzsteinhorn gletcher in Kaprun weer open. Wanneer precies hangt natuurlijk van het weer af maar meestal is dat in oktober. Kaprun heeft het grootste snowboard funpark van Europa. De gletcher is open tot ongeveer half juni, maar ook dat hangt van de weersomstandigheden af. Vanaf eind november gaan de liften open op de Schmittenhöhe in Zell am See en de Maiskogel in Kaprun. Tot eind april, begin mei kan hier geskied worden. Alle skigebieden zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Andere skigebieden in de buurt zijn Maria Alm, Saalbach/Hinterglemm en Kitzbühel.

Met de auto naar de Kitzsteinhorn is het ongeveer 15 minuten rijden, naar de Schmittenhöhe en de Maiskogel ongeveer 8 minuten. Bij alle liften is gratis en voldoende parkeergelegenheid.

In Walchen zelf is er ook een skilift, de Naglkopflift. Deze is zeer geschikt voor kinderen en beginners. Hier kan men ook les nemen en de kinderen kunnen tussen de middag opgevangen worden met lunch. Tevens is er een funpark. De Naglkopf is open vanaf ongeveer half december tot half maart.

Voor de wandelaars zijn er diverse wandelroutes.

Er is een langlaufloipe in het dal.

Na het skiën is het heerlijk bijkomen in de Tauern Spa in Kaprun, tevens de grootste van Europa.